dissabte, 10 de gener del 2015

30-12-2014 Ruta de l'Exili




 Avui hem fet una ruta espectacular i històrica: la ruta de l'exili. Ruta amb una mica de tot, pistes, caminets,carretera, corriols i algún tall de trialera. 
De bon matí ens hem dirigit cap a la Vajol. Ho hem fet per carretera perquè durant la nit ha plogut molt i no sabíem com trobaríem els camins. La carretera està asfaltada, són 5-6 km però les rampes tenen un desnivell molt gran, plat petit i pinyó gran, i per asfalt!

De la Vajol ens hem dirigit cap al coll de Lli. És una pista molt trencada també amb un gran desnivell. Una vegada a França la baixada a les Illes s'ha de fer un bon tros a peu. L'entorn, el bosc, la nostàlgia valen molt la pena.

Hem  passat per la Mina Canta o coneguda com la mina de'n Negrin d'on es parla de la llegenda d'El Setè Camió que es diu que  portava lingots d'or de la República cap a l'exili, i que va desaparèixer misteriosament enmig de les muntanyes de la Vajol i Les Illes.

Aquest mite de l'or perdut però, arrenca d'un fet rigorosament històric, doncs aquestes terres frontereres van ser testimoni de primera mà dels darrers dies de la Catalunya republicana.

Una vegada fetes les fotos de rigor al restaurant els trabucaires, on Companys va menjar una truita que diuen que mai va pagar, hem tornat a enfilar-nos fins al coll de la Manrella. D'aquí tot baixada fins a Darnius. En prou feines 25 minuts! Una baixada realment llarga i sense cap dificultat.



















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada